Opnieuw geen punten voor KV Elburg

KV Elburg 1 heeft zaterdag opnieuw geen punten behaald. In de thuiswedstrijd tegen Rheko uit Rheden werd met 13-17 verloren. Elburg blijft door dit resultaat in de onderste regionen van de 2e klas D staan.

Complimenten waren er voor de ploeg van coach Jackie de Vries voor hun inzet en werklust maar ook daarmee konden de Elburgers niet winnen. Daarvoor was Rheko deze middag een (klein) maatje te groot. Hoewel de tegenstander op de ranglijst maar vlak boven de Elburgers stond was ze de betere ploeg. Aanvallend was Rheko gevarieerder en gevaarlijker en ook de rebound was goed verzorgt. Hiermee legde Rheko de basis voor de winst.
In de eerste minuut kwam Elburg op een 1-0 voorsprong maar dat was ook het enige moment in de wedstrijd dat Elburg aan de goede kant van de score zat. Halverwege de eerste helft was de stand 4-7 en bij rust keek Elburg tegen een 7-10 achterstand aan. Toen al merkte één van de vele toeschouwers op dat Elburg een lastige middag zou krijgen.
Die voorspelling kwam uit want direct na de rust liep Rheko uit naar 7-13 en daarmee was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Jackie de Vries wisselde in de tweede helft flink door. Rheko kwam nog op 8-16 maar in het laatste kwartier van de wedstrijd kon Elburg de stand nog een wat dragelijker aanzien geven. De eindstand werd bepaald op 13-17 en dat betekende dat Rheko verdiend de punten mee naar Rheden kon nemen.

Corné Prins 5; Emily van der Linde 3; Danique uit de Fles 2; Etienne uit de Fles 2; Naomi Eikenaar 1.

Volgende week zaterdag 23 oktober spelen Elburg 1 en 2 uitwedstrijden. Elburg 2 speelt om 14.00 uur tegen Revival 2 (Terschuur). Elburg 1 speelt tegen Revival 1 om 15.30 uur.