Moeizame overwinning voor KV Elburg

“De twee punten zijn belangrijk”. Dat was de conclusie na de winst op Revival uit Terschuur. Het was geen beste wedstrijd die Elburg in Terschuur afleverde maar het won wel, zij het nipt. Het werd 15-16 in Elburgs voordeel.

Om verschillende redenen kon coach Jackie de Vries deze middag niet beschikken over zijn basis-acht. Hij moest daarom improviseren en zo kregen ook andere spelers een kans.
Voor beide teams waren de punten heel belangrijk omdat ze allebei in de onderste regionen van de 2e klas D verkeren.
Elburg liet vanaf het begin zien dat zij over de betere ploeg beschikten. De eerste helft was zeker voor de Elburgers. Die lieten bij rust al een voorsprong noteren van 3-8.
Toch gaf Revival zich niet zo maar gewonnen. Revival scoorde in de tweede helft gemakkelijk terwijl het schot de Elburgers wat in de steek liet. Steeds werd iets van de achterstand afgeknabbeld. Toch kwam de winst voor Elburg niet echt in gevaar zodat de punten verdiend mee naar huis gingen.

Naomi Eikenaar 4; Corné Prins 4; Emily van der Linde 3; Danique uit de Fles 2; Kevin de Jong 1; Naomi van Rossum 1; Rik Westland 1.

Volgende week zaterdag 30 oktober spelen Elburg 1 en 2 opnieuw uitwedstrijden, de laatste van deze eerste helft van de veldcompetitie. Elburg 2 speelt om 14.00 uur tegen DOS-WK 2 (Enschede). Elburg 1 speelt tegen DOS-WK 1 om 15.30 uur.