KV Elburg verliest maar met een goed gevoel

KV Elburg sloot de eerste helft van de veldcompetitie af met de eerste returnwedstrijd. In Enschede wachtte DOS-WK, medekoploper in de 2e klas D.

In Elburg deelden de ploegen destijds nog de punten. Nu zat dat er niet in maar Elburg ging met opgeheven hoofd van het veld. De eindstand was 18-14.

Elburg heeft het moeilijk in de 2e klas maar staat niet op een degradatieplek. Coach Jackie de Vries: “Ik heb een positief gevoel overgehouden aan deze wedstrijd. Vooral de tweede helft gaf mij een goed gevoel”.

De wedstrijd werd voor een groot deel gespeeld in de stromende regen maar dat hoort wat bij de herfst.

Elburg heeft nog steeds te maken met blessures zodat Naomi van Rossum en Kevin de Jong opnieuw een basisplaats kregen in Elburg 1. Beide speelden een verdienstelijke wedstrijd.

De eerste helft was duidelijk voor DOS-WK. Elburg speelde onrustig en pakte weinig rebounds zodat de bal weer snel in het aanvalsvak van de tegenstander belandde. Die wisten daar wel raad mee en scoorde er lustig op los, getuige de ruststand van 12-5.

Een grote nederlaag dreigde maar Elburg toonde veerkracht en kwam in de tweede helft terug in de wedstrijd. Elburg speelde volwassener en punt voor punt liep men in op DOS-WK. Het verschil werd drie doelpunten maar verder kwam Elburg niet. Zicht op een punt was er dus feitelijk nooit maar de nederlaag kreeg een beter aanzien.

Danique uit de Fles 6; Rik Westland 3; Emily van der Linde 1; Kevin de Jong 1; Emma Veldkamp 1; Benji Sjardijn 1; Lars Kamphuis 1.

Nu de veldcompetitie voorlopig stil ligt beginnen de korfballers binnenkort aan de zaalcompetitie. De trainingen hiervoor beginnen al de komende week.