KV Elburg speelt gelijk in de eerste zaalwedstrijd

KV Elburg speelde zaterdag de eerste wedstrijd in deze zaalcompetitie. Tegenstander was de voor de Elburgers onbekende tegenstander SDO uit Westerhaar. Na een sterke eerste helft en een heel matige tweede helft werden de punten gedeeld. Het werd 19-19.

Na een goede voorbereiding is Elburg gemotiveerd om in deze zaalcompetitie hoge ogen te gooien. Kampioen worden in de 3e klas is het doel. In Westerhaar liet Elburg echter al een punt liggen.
De eerste helft was voor de Elburgers. Goede aanvallen leverden veertien doelpunten op terwijl SDO acht keer scoorde. Met de ruststand 8-14 werd er dus met veel vertrouwen begonnen aan de tweede helft.
Om onverklaarbare reden bakten de Elburgers er in de tweede helft niet veel meer van. Er werd nog slechts vijf keer gescoord terwijl SDO punt voor punt dichterbij kroop. Elburg miste in de wedstrijd ook nog vier strafworpen.
In de slotfase kwam SDO langszij (18-18). Beide ploegen scoorden nog een keer zodat de punten werden gedeeld. SDO vierde het punt als een overwinning, voor Elburg was het resultaat teleurstellend.

Vanwege de aangescherpte corona maatregelen is voortzetting van de zaalcompetitie voorlopig onzeker omdat de selectie van Elburg meestal na 17.00 uur speelt.

Emily van der Linde 5; Danique uit de Fles 3; Etienne uit de Fles 3; Lars Kamphuis 3; Naomi van Rossum 2; Rik Westland 1; Emma Veldkamp 1; Benji Sjardijn 1.