KV Elburg wint met monsterzege op TOP

KV Elburg speelde zaterdagavond voor het eerst in bijna twee jaar een thuiswedstrijd in de zaalcompetitie. Tegenstander was TOP Vroomshoop maar dit team kwam er in deze wedstrijd totaal niet aan te pas. Elburg overklaste de tegenstander en won afgetekend met 31-11.

De zaalcompetitie is door alle coronamaatregelen flink op zijn kop gezet. Alle teams zijn ingedeeld in poules van vier zodat begin april toch de zaalcompetitie kan worden afgerond. Daarna wacht de veldcompetitie weer.

Het was duidelijk dat het Elburger publiek ook zat te wachten op een mooie wedstrijd in de zaal want de tribune in sporthal ’t Huiken was goed bezet. Ook de jeugdbrigade liet met de trommels flink van zich horen.
Elburg startte overweldigend. Na acht minuten in de eerste helft stond er al een 6-0 voorsprong op het scorebord. Dat was ook met moment dat TOP voor het eerst tegen scoorde.
Elburg liet zien dat ze op alle fronten beter waren. Snelle aanvallen werden even zo snel afgerond met een doelpunt. TOP kwam er niet aan te pas en moest toestaan dat Elburg uitliep naar 17-5 bij rust. Van een wedstrijd was al lang geen sprake meer. Na rust stokte de doelpuntenproductie van Elburg een aantal minuten. TOP kon enkele keren scoren maar daarna pakte Elburg de draad snel weer op.
Deze eenzijdige wedstrijd werd afgesloten bij de stand van 31-11 een zeer verdiende winst voor de Elburgers. Dat betekent gemiddeld één doelpunt per twee minuten en dat is een zeer hoog gemiddelde. Coach Jackie de Vries was dan ook trots op zijn team.
“Volgens mij de grootste overwinning van Elburg” aldus teambegeleider Albert Steert, en hij heeft al veel wedstrijden meegemaakt.

Noah de Jong 6; Corné Prins 6; Danique uit de Fles 5; Rik Westland 5; Etienne uit de Fles 4; Emily van der Linde 2; Emma Veldkamp 2; Naomi Eikenaar 1.

Volgende week zaterdag 26 februari speelt Elburg een inhaalwedstrijd tegen SDO uit Westerhaar. De wedstrijd begint om 19.00 uur en wordt gespeeld in de sporthal van het mfc te ’t Harde.

20220219 1958480

De jeugdbrigade liet weer flink van zich horen.