Nipt verlies voor KV Elburg

Elburg 1 pakte na twee vrije speelweekenden de draad van de veldcompetitie weer op. Tegen Oranje Zwart kwamen de Elburgers opnieuw goed voor de dag maar kwamen tegen Oranje Zwart net te kort. In Zwolle werd het 19-18 en dus geen punten voor Elburg.

Oranje Zwart staat in de bovenste regionen van de 2e klas C. Elburg heeft nog wel een paar punten nodig maar liet zaterdag zien gewoon in de 2e klas thuis te horen. Teambegeleider Albert Steert was na afloop duidelijk: “Een gemiste kans op bonuspunten. Op bepaalde momenten konden we net niet doordrukken.”
Op het zonnige sportpark in Zwolle hanteerde Oranje Zwart een tactiek die het kijkspel niet bevorderde maar uiteindelijk tellen toch de doelpunten. Elburg stond bij rust maar één doelpunt achter (8-7). Dat betekende dat in de tweede helft nog van alles mogelijk was. Enkele keren kwam Elburg op gelijke hoogte maar Oranje Zwart bleef aan de goede kant van de score. Dat hield men vol tot het einde zodat Elburg geen loon naar werken kreeg.
Coach Jackie de Vries: “Er is hard gewerkt en dat Oranje Zwart haar tactiek aanpaste aan Elburg zie ik als een compliment. Daarbij kwamen al onze spelers tot scoren en dat is ook belangrijk”.
Geen punten voor Elburg maar het team heeft wel een goed gevoel overgehouden aan deze wedstrijd.

Danique uit de Fles 4; Corné Prins 3; Jeffrey Prins 3; Rik Westland 2; Emma Veldkamp 2; Noah de Jong 2; Emily van der Linde 1; Etienne uit de Fles 1.

Volgende week zaterdag 21 mei staan er weer uitwedstrijden op het programma. Elburg 2 speelt om 15.40 in Delden tegen Zwart Wit 2. Elburg 1 speelt vervolgens om 17.15 tegen Zwart Wit 1.