Korfbal Vereniging Elburg

Opgericht 17 november 1977

Filter
 • Trainingen overdag?

  Zoals iedereen weet kunnen we na 17.00 uur geen trainingen meer houden.
  KV Elburg kan in ’t Huiken op donderdagmiddag de hele hal huren van 14.30 tot 17.00 uur.
  Daar kunnen we training voor alle leden aanbieden maar het hangt natuurlijk ook af van de trainers/begeleiders.
  Een goede kans om toch nog wat door te trainen.

  Wie is beschikbaar, zo nu en dan of permanent?
  Graag z.s.m. een bericht aan Geert via Dit e-mailadres wordt

  ...
 • Korfbaldag in sporthal ‘t Huiken

  Op zaterdag 20 november is er een volledige korfbaldag in de sporthal van ’t Huiken.

  De hele dag worden er oefenwedstrijden gespeeld ter voorbereiding op de zaalcompetitie die op zaterdag 27 november begint.

  De eerste jeugdwedstrijden beginnen om 10.00 uur en dan is er ook een training van de Kangoeroeclub. Aan het einde van de dag spelen de seniorenteams.

  Elburg 2 speelt om 19.00 uur tegen Emmeloord 2. Om 20.30 uur speelt Elburg 1 tegen Emmeloord 1.

  KV Elburg hanteert

  ...
 • Beperkt korfbalprogramma zaterdag 30 oktober

  Op zaterdag 30 oktober wordt de najaarscompetitie van KV Elburg afgesloten. Er zijn nog een paar wedstrijden te spelen.

  Elburg A1 speelt in Nunspeet tegen Hellas A1, aanvang 14.00 uur. Elburg 1 en 2 spelen in Enschede tegen DOS-WK.

  Elburg 2 speelt tegen DOS-WK 2, aanvang 14.00 uur. Om 15.30 uur speelt Elburg 1 tegen DOS-WK 1.

  Op maandag 1 november beginnen in de verschillende sporthallen de trainingen voor de zaalcompetitie. De zaalcompetitie begint op zaterdag 27

  ...
 • KV Elburg verliest ondanks goede wedstrijd

  KV Elburg verloor zaterdag op het Burg. Bode sportpark van het sterkte Oranje Zwart 1 uit Zwolle. Ondanks een goede wedstrijd, met name in de eerste helft, moest men de punten aan Oranje Zwart laten. De wedstrijd werd met 15-19 verloren.

  Coach Jackie de Vries moest deze middag zijn basisopstelling enigszins aanpassen wegens blessures van Noah de Jong en Jeffrey Prins. De invallers Naomi Westland en Benji Sjardijn konden overigens moeiteloos worden ingepast en speelde een puike wedstrijd. Dat

  ...
 • Punten sprokkelen voor KV Elburg

  KV Elburg 1 heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen Elko uit Elim opnieuw gelijk gespeeld. Na een mindere eerste helft en een uitstekende tweede helft pakte Elburg toch nog een punt. Het werd uiteindelijk 21-21.

  Het is in deze competitie punten sprokkelen voor de Elburgers maar elk punt is er één. Dat was zaterdag tegen Elko ook weer het geval. Halverwege deze zaalcompetitie is langzamerhand duidelijk geworden welke teams moeten vechten

  ...
 • KV Elburg deelt de punten met Zwart Wit

  KV Elburg 1 heeft zaterdag aan de uitwedstrijd tegen Zwart Wit 1 uit Delden een punt overgehouden. De winst zat er net niet in omdat Zwart Wit in de laatste minuut de stand nog gelijk kon trekken. Het werd uiteindelijk 17-17.

  Elk punt is op dit moment belangrijk voor Elburg 1. De rode lantaarndrager in de 2e klas C heeft het niet gemakkelijk. De selectie heeft momenteel een te smalle basis en dat vergt veel puzzelwerk van coach Jan Westland. Toch wordt ieder punt gewaardeerd want natuurlijk wil

  ...
 • Elburg senioren 2 in het spotlights

  Elburg 2 speelde zaterdag in sporthal ’t Huiken een goede wedstrijd tegen Blauw Zwart 2 uit Wierden.
  In de slotfase moest het team nipt zijn meerdere erkennen in deze tegenstander. Elburg 2 verloor met 12-14....

 • KV Elburg A2 in de spotlights

  Elburg A2 speelde zaterdag 11 januari een uitstekende wedstrijd tegen Oranje Zwart A1 uit Zwolle.

  In sporthal ’t Huiken werd gewonnen met 13-8 en daar was coach Jan Westland zeer tevreden over.

  Op de foto Elburg A2 met hun coach Jan Westland.

   20200111

 • Geslaagd sportgala bij KV Elburg

  In plaats van een nieuwjaarsbijeenkomst organiseerde KV Elburg aan het begin van het nieuwe jaar een sportgala.
  Het sportgala was een schot in de roos. Het clubhuis was afgeladen vol met leden, ouders van leden en andere belangstellenden, allemaal in ‘galakleding’.
  Na het uitwisselen van goede wensen en de opening door voorzitter Sjaak van Riesen werd Henk van Tongeren benoemd tot vrijwilliger van het jaar.
  Daarna presenteerde de activiteitencommissie verschillende verkiezingen.
  De

  ...
 • Scheidsrechterscommissie

  Voorzitter: Contact gegevens:
  Johan Kamphuis Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  ...
 • KV Elburg pakt geen punten tegen de kampioen

  KV Elburg 1 speelde zaterdag 2 juni haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Op het Burg. Bode sportpark werd gespeeld tegen de kampioen in de 2e klas C, Dindoa 1 uit Ermelo. Elburg verloor uiteindelijk nogal ruim maar geflatteerd met 13-22.
  Het korfbalveld in Elburg kleurde zaterdagmiddag behoorlijk blauw en wit, de kleuren van Dindoa. Een grote groep supporters uit Ermelo kwam de aanstaande kampioen naar de overwinning schreeuwen en natuurlijk was het na afloop groot feest. Toch kregen

  ...
 • KV Elburg pakt de winst tegen DTG

  KV Elburg speelde afgelopen zaterdag de voorlaatste wedstrijd van dit seizoen. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen DTG uit Wyckel. Elburg won na een goede wedstrijd met 21-28 en steeg een plaatsje op de ranglijst.

  Overigens is degradatie niet meer te voorkomen maar Elburg heeft de laatste plaats overgedaan aan Rood-Wit uit Wezep. Beide teams zullen overigens degraderen naar de 3e klas.
  Voor Elburg is het jammer dat het dit

  ...
 • Benjamin Tijdeman nieuwe trainer/coach KV Elburg 2

  Benjamin Tijdeman wordt met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe trainer/coach van Elburg 2. Hij is hiermee de opvolger van Jan Westland die vanaf het nieuwe seizoen hoofdtrainer van KV Elburg is.

  Benjamin speelt al vanaf zijn jeugd bij de club en heeft jaren in de selectie van Elburg gespeeld. "Mijn ambitie ligt nu bij het trainen en coachen en ik ben blij dat ik deze kans krijg".

  TC en Bestuur

  ...
 • KV Elburg strijdend ten onder

  KV Elburg speelde afgelopen zaterdag de derby tegen buurman Hellas uit Nunspeet. Nadat Elburg in de eerste helft een flinke voorsprong had opgebouwd verdween die voorsprong in de tweede helft als sneeuw voor de zon. Met de einduitslag 22-22 werden de punten gedeeld en dat betekende voor de Elburgers degradatie naar de 3e klas.

  De wedstijden tegen Hellas stonden de afgelopen jaren bol van de spanning en dat was in deze wedstijd niet

  ...
 • Geen Topdag voor KV Elburg

  KV Elburg kon afgelopen zaterdag opnieuw geen punten bijschrijven. Na een goed begin liep Elburg de hele verdere wedstrijd achter de feiten aan en verloor toch nog ruim van tegenstander TOP uit Vroomshoop. Eindstand 12-20.

  Door dit resultaat staat Elburg nog steeds stevig op de laatste plaats in de 2e klas C en komt degradatie steeds dichter bij. Winst tegen TOP had nog kansen gegeven voor Elburg maar nu wordt handhaving echt moeilijk.

  ...
 • KV Elburg verliest opnieuw

  KV Elburg verloor afgelopen zaterdag opnieuw haar competitiewedstrijd. Op het Burg. Bode sportpark was Exakwa uit Lelystad te sterk voor de Elburgers. Het werd uiteindelijk toch nog een ruime nederlaag: 14-22.

  Elburg staat in de 2e klas C op de laatste plaats en handhaving in deze klas in zeer onzeker. Exakwa doet mee om de bovenste plaatsen. Beide ploegen hadden de punten dus hard nodig maar duidelijk was dat de ploeg uit Lelystad het

  ...
 • KV Elburg verliest belangrijk duel

  KV Elburg zich zelf afgelopen zaterdag een slechte dienst bewezen. In Enschede kwam men er tegen DOS-WK feitelijk niet aan te pas. Er werd afgetekend met 19-11 verloren.

  “De eerste tien minuten van de wedstrijd was nog van een redelijk niveau” aldus teambegeleider Albert Steert. “Daarna speelden we een flutwedstrijd die we snel moeten vergeten”.
  DOS-WK was op alle fronten beter en Elburg maakte geen enkele aanspraak op de

  ...
 • KV Elburg deelt de punten met DOS-WK

  KV Elburg heeft zaterdag in de laatste wedstrijd in deze zaalcompetitie de punten gedeeld met de tegenstander DOS-WK 1 uit Enschede. In sporthal ’t Huiken werd het na een spannende wedstrijd 23-23. Door dit resultaat eindigde Elburg 1 op de 3e plaats in de 2e klas C. Een uitstekend resultaat.

  Apeldoorn en DOS-WK hebben feitelijk de hele competitie de ranglijst in de 2e klas C aangevoerd waarbij Apeldoorn duidelijk het sterkste team had

  ...
 • KV Elburg kan weer niet winnen van DOT

  KV Elburg heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen DOT uit Oss weer geen punten kunnen pakken tegen dit team. Net als in de thuiswedstrijd was het uiteindelijke verschil twee doelpunten. Elburg verloor in Oss met 26-24.

  Elburg en DOT staan allebei in de middenmoot van de 2e klas C. Elburg heeft de beste papieren om hoog te eindigen maar dan moesten er wel twee punten worden gepakt tegen DOT.

  ...
 • KV Elburg pakt de draad weer op

  KV Elburg heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen DUKO een mooie overwinning binnen gehaald. Een ontketend Elburg scoorde dertig keer en dat is nog niet vaak gebeurd. De twintig tegen doelpunten gaf ook aan dat DUKO ook niet het minste team is in de 2e klas C. Eindstand 30-20.

  Elburg was gewaarschuwd voor deze tegenstander die er in de uitwedstrijd bijna met de twee punten vandoor was

  ...
 • KV Elburg komt tekort tegen EKC Nääs

  KV Elburg heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen EKC Nääs uit Enschede geen punten kunnen pakken. In een mindere periode voor rust kwam Elburg op achterstand van vier doelpunten. Dat maakte het team in de rest van de wedstrijd niet meer goed. Eindstand 21-17.

  Elburg was door de stijgende lijn van de laatste weken bovenin de ranglijst van de 2e klas C te vinden. EKC Nääs had tot nu toe zes

  ...
 • KV Elburg pakt op de valreep de punten

  KV Elburg heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen uit Zevenaar op het nippertje de twee punten weten te redden. Tegen de rode lantaarndrager werd het 17-16 in Elburgs voordeel.

  Gedurende de hele wedstrijd tegen Zwaluwen was de spanning te snijden, zowel op het veld als op de tribune. Que scoreverloop ontliepen de teams elkaar niets en Elburg kon pas in de laatste drie minuten van

  ...
 • KV Elburg maakt geen fout tegen rode lantaarndrager

  KV Elburg heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen Klimop uit Asten opnieuw twee punten gepakt. Elburg maakte tegen de rode lantaarndrager in de tweede helft het verschil en won verdiend met 16-21.

  Elburg 1 vertrok zaterdagmiddag uit Elburg in de wetenschap dat men bijna 160 kilometer voor de boeg had naar Asten. De wedstrijd tegen deze Brabantse ploeg was meteen de verste uitwedstrijd. De

  ...
 • Elburg brengt het publiek op de banken

  KV Elburg heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen koploper Apeldoorn opnieuw voor een daverende verrassing gezorgd. Na een zinderende wedstrijd stond de eindstand 22-22 op het scorebord. Voor dit gelijkspel en de manier waarop dit werd bereikt kreeg het team na afloop een staande ovatie van het publiek.

  Het is duidelijk dat Elburg de stijgende lijn te pakken heeft en iedere week beter

  ...
 • Verrassende winst voor KV Elburg

  KV Elburg heeft zaterdag in Enschede voor een verrassing gezorgd door in de uitwedstrijd het sterke DOS-WK met duidelijke cijfers te verslaan. Na een sterke wedstrijd gingen de punten verdiend mee naar Elburg. Eindstand 17-21.

  De coaches Rico Smit en Jan Westland hadden twee weken rust ingepland voor hun selectie zodat na de jaarwisseling de draad weer met frisse moed kon worden opgepakt.

  ...