Korfbal Vereniging Elburg

Opgericht 17 november 1977

Filter
 • Korfbalcompetitie blijft spannend tot het einde

  KV Elburg speelde zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen de zekere degradant Keizer Karel uit Nijmegen. Elburg begon als koploper tegen de nummer laatst Keizer Karel. Dat zou een zekere overwinning moeten opleveren maar niets was minder waar. Elburg verspeelde in de slotfase een flinke voorsprong en liet een punt liggen in Nijmegen. Het werd uiteindelijk 22-22.

  Het blijft heel spannend in

  ...
 • KV Elburg pakt opnieuw de koppositie

  KV Elburg speelde zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Regio uit Vaassen. Zelf won Elburg haar wedstrijd op overtuigende wijze. Omdat de concurrentie verloor staat Elburg opnieuw aan kop in de 2e klas C.

  Het blijft stuivertje wisselen aan de kop van deze klasse. Beurtelings bezetten TOP, Hellas en Elburg de eerste plaats. Nu is Elburg weer aan de beurt. Het team pakte zaterdagmiddag

  ...
 • KV Elburg houdt zicht op het kampioenschap

  KV Elburg speelde zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen DKOD uit Heelsum. Ondanks het feit dat er opnieuw nipt werd verloren met 12-13 houdt Elburg zicht op het kampioenschap omdat ook de concurrentie punten verspeelde.

  “Het lijkt wel of er geen enkel team kampioen wil worden in deze klasse” merkte iemand op toen de diverse uitslagen zaterdagmiddag bekend werden. Elburg verloor opnieuw

  ...
 • Nipt verlies voor KV Elburg

  KV Elburg speelde zaterdagmiddag de derby tegen Hellas in Nunspeet. Onder winderige omstandigheden kon Elburg een in de beginfase opgebouwde voorsprong niet vasthouden en verloor met 13-12.

  Coach Sjonnie Vagevuur baalde na afloop van dit verlies. “We hebben als team hard gewerkt maar misten net dat extra stukje motivatie om de wedstrijd te winnen, iets wat Hellas wel had”. Feit was dat

  ...
 • Zwaar bevochten overwinning voor KV Elburg,

  KV Elburg speelde zaterdagmiddag een spannende pot korfbal tegen Juventa uit Hardenberg. De Elburgers hadden opnieuw geen gemakkelijke middag maar wonnen uiteindelijk toch wel verdiend met 15-13.

  “Een zwaar bevochten overwinning” was na afloop de mening van de toeschouwers maar ook van coach Sjonnie Vagevuur. “Soms was het moeizaam maar we hebben wel gewonnen” aldus de coach die zag dat

  ...
 • KV Elburg ontsnapt in Zwolle

  KV Elburg hervatte zaterdag de veldcompetitie met een uitwedstrijd tegen het Zwolse Oranje-Zwart. Ondanks een beter Elburg en een flinke voorsprong gedurende de wedstrijd kwamen de Elburgers in de slotfase toch nog in de problemen. Uiteindelijk konden de twee punten toch meegenomen worden naar Elburg, uitslag 16-17.

  Aan kop van de 2e klas C is het spannend. Elburg begon aan deze

  ...
 • KV Elburg sluit de competitie in stijl af

  KV Elburg sloot zaterdagavond de zaalkorfbalcompetitie in stijl af. Tegen het reeds gedegradeerde Thrianta uit Hoogeveen werd een klinkende overwinning behaald. Elburg gaf Thrianta geen schijn van kans en won de wedstrijd met 26-8.

  Voorzitter Geert Bos benoemde in zijn voorwoord in het programmaboekje deze wedstrijd als een wedstrijd “om des keizers baard”. Dat klopte ook wel. Elburg zag concurrent TOP enkele weken al kampioen worden in de 2e

  ...
 • KV Elburg verliest wedstrijd en kampioenschap

  KV Elburg speelde zaterdagavond 20 februari in Emmen de uitwedstrijd tegen EKC2000. In een matige wedstrijd verloor Elburg de wedstrijd met 17-15 maar door dit verlies ook het kampioenschap. TOP Vroomshoop won wel haar wedstrijd en kon door het verlies van Elburg het kampioenschap in de 2e klas C vieren.

  In het programmaboekje van EKC2000 stond het in de voorbeschouwing op deze

  ...
 • Niet verwacht, wel gehoopt! Elburg MW1 is kampioen!

  Voordat de zaalcompetitie goed en wel zou beginnen was het al wel duidelijk. Dit gaat een hele leuke, spannende en gelijk opgaande competitie worden. Met ploegen die van elkaar kunnen winnen, maar dus ook verliezen was er niet op voorhand 1 uitgesproken favoriet. Uiteindelijk ging het tussen de bovenste 4 ploegen, Dos Kampen MW2, Sparta Zwolle MW1, Oranje-Zwart MW1 en Elburg MW1.

  ...
 • KV Elburg blijft in de strijd voor het kampioenschap

  KV Elburg speelde zaterdagvond 13 februari in sporthal ’t Huiken opnieuw een goede wedstrijd. In een doelpuntrijk duel werd Juventa Hardenberg aan de zegekar gebonden. Beide teams maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van die voor de Elburgers met de eindstand 27-21 twee verdiende punten opleverde.

  Juventa staat in de onderste regionen in de 2e klas C en had dus nog alle redenen om een plaatsje te stijgen. Tegen

  ...
 • KV Elburg houdt aansluiting met de top

  KV Elburg speelde zaterdagvond 6 februari in sporthal ’t Huiken een prima partij tegen het combinatieteam Emmeloord/Marknesse. Met name in de tweede helft werd het verschil gemaakt. Eindstand 23-16.

  “Deze overwinning is weer een overwinning van het collectief” aldus coach Sjonnie Vagevuur na afloop. Hij was blij met de twee punten en vooral de manier waarop de winst tot stand was gekomen.
  Feit was dat Elburg de teleurstellende wedstrijd

  ...
 • KV Elburg delft het onderspit in Nunspeet

  Zaterdagavond speelde KV Elburg de belangrijke competitiewedstrijd tegen Hellas in Nunspeet. Opnieuw stond de wedstrijd bol van de spanning en vierden de emoties soms hoogtij. Hellas bleef eigenlijk de hele wedstrijd aan de goede kant van de score en sleepte de twee wedstrijdpunten over de streep. Eindstand 17-15.

  Na afloop was iedereen het er wel over eens dat Hellas ook het meeste

  ...
 • Wervelende korfbalshow van KV Elburg

  Zaterdagavond stond de belangrijke competitiewedstrijd tegen TOP op het programma. De koploper uit Vroomshoop kwam naar Elburg om twee punten te halen maar kwam van een koude kermis thuis. Elburg speelde een super wedstrijd tegen TOP en won op zeer overtuigende wijze met 28-16.

  De supporters van Elburg keken elkaar tijdens en na de wedstrijd met enige verbazing in de ogen aan. Het was

  ...
 • KV Elburg slaat opnieuw toe in slotfase

  KV Elburg pakte zaterdag in de uitwedstrijd tegen HHV in Hollandscheveld in een goede wedstrijd opnieuw twee punten. Net zoals vorige week wisten de Elburgers pas in de slotfase de winst veilig te stellen. Ook de einduitslag was gelijk aan vorige week: 17-20.

  Elburg kan binnenkort enige maanden niet beschikken over Debby Heijkoop. Daarom kreeg de jonge Naomi Westland een basisplaats

  ...
 • Zwaar bevochten overwinning voor KV Elburg

  KV Elburg pakte zaterdag in een pittige wedstrijd toch nog de volle winst. Pas in de slotfase wisten de Elburgers de twee punten veilig te stellen tegen laagvlieger Thrianta uit Hoogeveen.

  Einduitslag 17-20.

  Na twee weken zonder competitiewedstrijden was het maar afwachten hoe Elburg de oliebollen had verwerkt. Daarvoor leende de wedstrijd tegen

  ...
 • KV Elburg wint in zinderende wedstrijd

  KV Elburg pakte zaterdag in een zinderende wedstrijd opnieuw twee punten. Nu werd in sporthal ’t Huiken mede koploper EKC 2000 uit Emmen verslagen met 16-13. Elburg staat door dit resultaat op een gedeelte tweede plaats in de tweede klas C en doet weer volop mee met de bovenste plaatsten.

  Coach Sjonnie Vagevuur had nog wel wat puzzelwerk te doen voor deze wedstrijd. Door de afwezigheid

  ...
 • Opnieuw winst voor KV Elburg

  KV Elburg pakte voor de derde keer op rij de winst in deze zaalcompetitie. In de uitwedstrijd tegen Juventa uit Hardenberg was Elburg duidelijk de sterkste met de 12-20 einduitslag. Door deze winst staat Elburg intussen op de 3e plaats van de ranglijst.

  Elburg verloor de eerste twee wedstrijden in deze zaalcompetitie maar het team van Sjonnie Vagevuur heeft de weg omhoog terug gevonden.

  ...
 • Still going strong!

  Na 3 speelrondes in de Reserve 3e klasse F is het Elburg 2 dat samen met Thrianta 2 en ASVD 3 nog ongeslagen is. 28 november stond er voor ons 2e team een uitwedstrijd tegen het nog puntloze Emmeloord/Marknesse 2 op het programma. Een onbekende tegenstander waarvan we weinig tot niks wisten. Opdracht vooraf was duidelijk, ga uit van je eigen kracht en zorg dat de tegenstander vanaf minuut 1 al het gevoel heeft dat er niks te

  ...
 • KV Elburg verslaat koploper

  KV Elburg speelde zaterdagavond in Marknesse de uitwedstrijd tegen de fusieclub Emmeloord/Marknesse. In een degelijke wedstrijd won Elburg verdiend met 17-21. Door dit resultaat verlaat Elburg de onderste plaatsen en kan weer naar boven kijken.

  Emmeloord/Marknesse was tot zaterdag de verrassende koploper in de 2e klas C. Elburg had een stroeve start, maar pakte vorige week de eerste

  ...
 • KV Elburg pakt in de slotfase de volle winst

  KV Elburg speelde zaterdag de beladen derby tegen Hellas ‘63 uit Nunspeet. Elburg pakte in de spannende slotfase alsnog de volle winst met een treffer van Jim van der Linden (13-12).

  Met de twee winstpunten kreeg Elburg eigenlijk iets te veel van het goede. Iedereen was het er na afloop over eens dat een puntendeling beter op zijn plaats was geweest. Aan Elburg zijde was men overigens

  ...
 • KV Elburg ook onderuit bij TOP

  KV Elburg speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen TOP. Elburg startte slecht in Vroomshoop en liep hierdoor de hele wedstrijd achter de feiten aan. Na een ruststand van 9-6 verloor Elburg de wedstrijd met 19-16.

  Na deze tweede nederlaag in de zaalcompetitie staat Elburg nog met nul punten in de onderste regionen van de 2e klas C. Vorige week verloor Elburg nipt van HHV, maar ondanks een goede wedstrijd tegen TOP leverde het nu ook geen punten

  ...
 • Teleurstellende start van KV Elburg

  KV Elburg speelde zaterdag de eerste wedstrijd in de zaalkorfbalcompetitie tegen HHV. Pas toen het team ver in de tweede helft op flinke achterstand was gezet, schrok men wakker, maar dat was net te laat. Elburg verloor de wedstrijd met 17-18.

  De drukke korfbaldag in sporthal ’t Huiken werd zaterdagavond om 20.30 uur besloten met de wedstrijd tegen HHV uit Hollandseveld. In het recente

  ...
 • Volop spanning bij TOP - KV Elburg

  KV Elburg heeft zaterdag een nipte maar verdiende overwinning geboekt op KV TOP te Vroomshoop. Beide teams deden feitelijk niet voor elkaar onder, maar Elburg zat aan het einde van de wedstrijd aan de goede kant van de score. Het werd uiteindelijk 20-21 in Elburgs voordeel.

  Na afloop was de vreugde groot in het Elburger kamp. Het team speelde haar beste wedstrijd van dit seizoen. Coach

  ...
 • KV Elburg houdt zicht op de bovenste plaatsen

  KV Elburg heeft zaterdag een prima overwinning geboekt op het laag geklasseerde Keizer Karel uit Nijmegen. Via de ruststand van 9-4 werd het uiteindelijk 20-13 in Elburgs voordeel.

  Ondanks de bescheiden plaats op de ranglijst was in deze competitie al eerder gebleken dat Keizer Karel niet onderschat mocht worden. Dat was ook de reden dat coach Sjonnie Vagevuur hamerde op concentratie en

  ...
 • Teleurstellend verlies KV Elburg

  KV Elburg speelde zaterdag 26 september een teleurstellende wedstrijd tegen Regio in Vaassen. Elburg keek na een slappe beginfase tegen een 5-0 achterstand aan en kwam deze klap niet meer te boven. Eindstand 15-11. Vorige week stonden de drie regionale clubs Hellas, Regio en Elburg nog netjes met zijn drieën op de tweede plaats van de ranglijst. Na afgelopen zaterdag is Elburg afgezakt naar de middenmoot omdat beide concurrenten wel wonnen. Elburg kon compleet aantreden tegen Regio maar “had” het deze

  ...