Forse nederlaag voor KV Elburg

Zaterdag 14 oktober speelde Elburg 1 de uitwedstrijd tegen Dindoa 1 uit Ermelo. Na een zwakke eerste helft herstelde Elburg zich in de tweede helft enigszins maar het team leed toch een zware nederlaag: 24-11.

Elburg had op bezoek bij koploper Dindoa niet op voorhand op punten gerekend. Een zwakke eerste helft maakte dat ook snel duidelijk. Na een kwartier stond Elburg al op een 8-2 achterstand en de ruststand van 13-2 sprak boekdelen. Aanvoerder Simon de Haan: “Voor rust werden wij eigenlijk op alle fronten afgetroefd door een sterk Dindoa”.
Coach Rico Smit hamerde er in de rust op om toch nog wat van de wedstrijd te maken. Wat voor rust niet lukte ging na rust wel beter. Een acceptabele tweede helft aldus enkele Elburger toeschouwers. Er werden minder plaatsfouten gemaakt en de afronding was een stuk beter. Het gat bleef evenwel even groot en Elburg verloor ook na een betere tweede helft toch kansloos met 24-11. Door dit resultaat blijft Elburg rode lantaarndrager in de 2e klas C.

De doelpunten kwamen van Noah de Jong 3; Simon de Haan 2; Rosalie Siemerink 2; Jordi Immeker 1; Etienne uit de Fles 1; Benji Sjardijn 1; Naomi Eikenaar 1.

Op zaterdag 21 oktober staan de laatste thuiswedstrijden van Elburg op het programma. Elburg 2 speelt om 14.00 uur tegen Rood-Wit 2 en Elburg 1 ontvangt om 15.30 uur Rood-Wit 1. Daarna gaan de korfballers de zaal in.