Korfbal Vereniging Elburg

Opgericht 17 november 1977

KV Elburg deelt de punten met Duko

KV Elburg speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen Duko uit Duiven. Na een moeizame eerste helft herstelde Elburg zich in de tweede helft en pakte toch nog een punt. Eindstand 21-21.

Elburg reisde naar Duiven in de wetenschap dat dit een onbekende tegenstander voor hen was. Nog nooit kwamen de verenigingen tegen elkaar uit in competitieverband. De wedstrijd stond al gepland om 11.15 uur in de morgen en daarbij kwam dat er de wedstrijdvoorbereiding in de sporthal in Duiven totaal in het water (in de sneeuw) viel. Door sneeuwval en files arriveerden men pas om 11.00 uur in de sporthal terwijl de wedstrijd om 11.15 begon.
Elburg had de eerste helft nodig om in haar ritme te komen maar toen stond het halverwege de eerste helft al met 6-2 achter. Toch herstelde het team zich langzamerhand en bij rust (8-6) had met Duko weer in het vizier.
Na rust kwam Elburg beter uit de startblokken en nam na een kwartiertje voor het eerst een voorsprong (14-16). Het laatste kwartier van de wedstrijd was heel spannend. Duko gaf zich niet gewonnen en kwam weer aan de leiding (20-18). Elburg was er echter ook op gebrand om te winnen en kwam op 21-21 weer langszij. Met nog tien seconden op de klok kende de scheidsrechter Duko een strafworp toe die (gelukkig voor Elburg) werd gemist en zo bleef de gelijke stand gehandhaafd.
Met een puntendeling was na afloop iedereen tevreden. Teambegeleider Albert Steert: “Achteraf is een gelijkspel wel terecht. We hadden ook nog zo kunnen verliezen in de laatste seconden. De mindere eerste helft heeft ons echter wel de winst gekost.”

De doelpunten kwamen van:
Simon de Haan 5; Etienne uit de Fles 4; Rosalie Siemerink 3; Kees Magre 3; Naomi Westland 2; Jordy Immeker 2; Noah de Jong 2.

Volgende week zaterdag 16 december is er een volledig competitieprogramma in sporthal ’t Huiken. De wedstrijden beginnen om 09.00 uur. Elburg 1 speelt om 20.45 uur tegen DOT 1 uit Oss. Sparta Nijkerk 3 is de tegenstander van Elburg 2, aanvang 19.30 uur.