Verrassende winst voor KV Elburg

KV Elburg heeft zaterdag in Enschede voor een verrassing gezorgd door in de uitwedstrijd het sterke DOS-WK met duidelijke cijfers te verslaan. Na een sterke wedstrijd gingen de punten verdiend mee naar Elburg. Eindstand 17-21.

De coaches Rico Smit en Jan Westland hadden twee weken rust ingepland voor hun selectie zodat na de jaarwisseling de draad weer met frisse moed kon worden opgepakt. Voor Elburg 1 pakte dit goed uit. DOS-WK stond er op de ranglijst beter voor dan de Elburgers en de ploeg reisde dan ook af naar Enschede in de wetenschap dat men een moeilijke wedstrijd tegemoet zou gaan.
Elburg speelde echter een uitstekende wedstrijd en gaf DOS-WK geen enkel moment het idee dat men nog kans maakte op een punt. De toeschouwers zagen en sprankelend Elburg die vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief had en hield. Tactisch had coach Rico Smit de wedstrijd goed voorbereid en zo konden de spelers van Elburg de sterke punten van DOS-WK al vrij snel aan banden leggen. Aanvallend maar vooral verdedigend was Elburg de betere ploeg en zo ging men al met een voorsprong de rust in (10-14).
Na rust een zelfde beeld van een prima spelend Elburg tegen een DOS-WK waarvan men tijdens de veldcompetitie nog kansloos van had verloren. Nu waren de rollen omgedraaid en kwam de overwinning voor de Elburgers geen moment in gevaar.
Na enkele jaren van afwezigheid maakt Kees Magre weer deel uit van de eerste selectie. Hij sloeg na afloop de spijker op zijn kop: “Toen wij de sterke punten van deze tegenstander onder controle kregen had men geen plan B en speelde Elburg een gewonnen wedstrijd.
Elburg ging verdiend met de twee punten naar huis en stijgt zo een plekje op de ranglijst.

Simon de Haan 5; Etienne uit de Fles 5; Jordi Immeker 4; Kees Magre 4; Noah de Jong 1; Danique uit de Fles 1; Jeffrey Prins 1.

Volgende week zaterdag 13 januari speelt Elburg 2 om 19.30 uur de thuiswedstrijd tegen ADOS 2 uit Hoorn. Aansluitend speelt Elburg 1 om 20.45 uur tegen koploper Apeldoorn 1.