KV Elburg maakt geen fout tegen rode lantaarndrager

KV Elburg heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen Klimop uit Asten opnieuw twee punten gepakt. Elburg maakte tegen de rode lantaarndrager in de tweede helft het verschil en won verdiend met 16-21.

Elburg 1 vertrok zaterdagmiddag uit Elburg in de wetenschap dat men bijna 160 kilometer voor de boeg had naar Asten. De wedstrijd tegen deze Brabantse ploeg was meteen de verste uitwedstrijd. De sfeer zat er echter goed in bij Elburg want het team had vorige week tegen koploper Apeldoorn vertrouwen getankt door in Elburg een punt te pakken.
Toch waarschuwde coach Rico Smit voor onderschatting. Klimop had in deze competitie nog geen punt gepakt maar dat is natuurlijk geen garantie voor een gemakkelijke overwinning.
Dat bleek ook wel gedurende de eerste helft. Klimop moet het hebben van vooral één puntspeler en die hield Klimop de eerste helft in de wedstrijd. Qua scoreverloop ontliepen de ploegen elkaar niet en zo werd er gerust bij de stand van 10-10.
Na rust pakte Elburg de zaken wat energieker aan. De doelpunten vielen wat gemakkelijker en vooral verdedigend had het team de zaken beter op orde.
“We waren in deze wedstrijd niet zo constant als in de wedstrijd tegen Apeldoorn” aldus teambegeleider Albert Steert. “In de wedstrijd zaten wat periodes dat het wat minder ging”.
Elburg bouwde in de tweede helft een voorsprong op van drie tot vier doelpunten en zo kwam de winst niet meer in gevaar. De wedstrijd werd afgesloten bij de stand 16-21 waarna Elburg tevreden en met twee punten op zak terug ging naar huis. Door dit resultaat staat het team stevig op de 3e plaats in de 2e klas C.

Simon de Haan 7; Etienne uit de Fles 5; Kees Magre 4; Jordi Immeker 4; Danique uit de Fles 1.

Volgende week zaterdag 27 januari speelt Elburg 1 de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen uit Zevenaar, aanvang 20.50 uur. Elburg 2 speelt daarvoor om 19.35 uur tegen Roda 2 uit Westzaan. Elburg 3 speelt een uitwedstrijd tegen De Corvers 3 te Hilversum, aanvang 13.35 uur.