Veranderingen in het competitieschema

Onlangs is het competitieschema voor het seizoen 20018-2019 gepubliceerd. Het lijkt nog ver weg, maar omdat er wat veranderingen zijn ten opzichte van de afgelopen seizoenen (en het huidige seizoen) leek het me nuttig de belangrijkste punten even toe te lichten. Wellicht ook handig bij het plannen van andere zaken dan de korfbal. De verandering zijn doorgevoerd naar aanleiding van wensen van de verenigingen.

Bekijk hier het competitieschema 2018-2019

De belangrijkste veranderingen:

1. Later in september starten met het seizoen en langer doorspelen in juni;
    De verenigingen hebben aangegeven dat het later starten van de najaarscompetitie wenselijk is, evenals het langer doorspelen in juni omdat de vakanties later starten. Dit om met een goede voorbereiding van de teams te starten aan de competitie. Zodat de zomervakantie geen belemmerende factor is in de bezetting van de teams.
  2. De wens vanuit de verenigingen om rekening te houden met de voorjaarsvakantie en de meivakantie;
    Net als de wens van later starten van de najaarscompetitie, kwam een vergelijkbaar geluid vanuit de verenigingen voor de competitie in de voorjaars- en meivakantie. In de competitieplanning is rekening gehouden met deze periode. Alleen het laatste weekend van beide vakanties (op basis van de adviesdata vanuit de overheid) is als speelweekend aangemerkt.
  3. De kerstperiode en het Pinksterweekeinde zijn in beginsel vrij gepland. Deze feestdagen worden door de verenigingen als belangrijkste ervaren. Het paasweekend blijft wel gewoon een speelronde. Er is wel een inhaalronde op zaterdagen rond kerst!
  4. Een competitie die meer aan één gesloten is;
    In de planning is rekening gehouden met een regulier verloop van de wedstrijden. Dus niet meer een week spelen, week vrij, week spelen etc. Hierdoor ontstaat en meer gelijkmatigere verdeling van de wedstrijden.

Vanuit bovenstaande uitgangspunten betekent dat voor het competitieschema 2018-2019:

1. De veldcompetitie start voor KV Elburg op zaterdag 8 september 2018.
  2. De eerste ronde van de zaalcompetitie is op zaterdag 24 november 2018.
  3. In het wedstrijdkorfbal wordt er voor de zaalcompetitie in 8 ronden op het veld gespeeld.
  4. Een reguliere periode van 3 weken vrij tussen veld en zaal.
  5. Rondom Kerst en Oud en Nieuw zijn 3 vrije weekenden ingepland. Twee zaterdagen zijn wel inhaaldagen!
  6. Een aantal klassen heeft 1 week voorjaarsvakantie, wens is om aan einde in de top niet te veel gaten in programma te hebben;
  7. Normaliter wordt er in eerste weekend van een vakantie gespeeld, meivakantie is i.v.m. Koningsdag op 27 april uitzondering
  8. Zaterdag 15 juni 2019 is de laatste reguliere competitieronde.

De volledige toelichting van het KNKV kun je hier vinden: http://www.knkv.nl/competitie/competitieschema/

Namens de TC en JC, Bas