KV Elburg strijdend ten onder

KV Elburg speelde afgelopen zaterdag de derby tegen buurman Hellas uit Nunspeet. Nadat Elburg in de eerste helft een flinke voorsprong had opgebouwd verdween die voorsprong in de tweede helft als sneeuw voor de zon. Met de einduitslag 22-22 werden de punten gedeeld en dat betekende voor de Elburgers degradatie naar de 3e klas.

De wedstijden tegen Hellas stonden de afgelopen jaren bol van de spanning en dat was in deze wedstijd niet anders. Dat gold met name voor de laatste tien minuten, nadat Hellas met een indrukwekkende inhaalrace Elburg aan het wankelen bracht.
De eerste helft was duidelijk voor de thuisploeg. Elburg speelde fris en geconcentreerd en er werd flink gescoord. Pas op 5-0 in Elburgs voordeel kon Hellas het eerste doelpunt laten aantekenen. Elburg was echter in goede doen en bleef sterk spelen. Hellas kwam ondanks veel kansen moeilijk tot scoren zodat hiermee de ruststand van 13-6 was verklaard.
De voorsprong bij rust had Elburg een stuk vertrouwen moeten geven maar de vele toeschouwers zagen toch een andere tweede helft. In de eerste tien minuten van de tweede helft bleef het verschil zeven doelpunten (17-10). Daarna begonnen de aanvallen van Hellas goed te lopen en vielen de doelpunten heel gemakkelijk. In een kwartier tijd kwam Hellas terug tot 17-16. Elburg probeerde uit alle macht de voorsprong te behouden en de twee punten binnen te slepen maar Hellas kwam op 20-20 op gelijke hoogte. Door twee doelpunten kwam Elburg opnieuw aan de leiding maar in de slotminuten wist ook Hellas nog twee keer te scoren en werd de eindstand bepaald op 22-22.
Ondanks een goede competitie in de 2e klas in de zaal lukte het maar niet om ook op het veld het juiste ritme te vinden. Er waren te veel wedstrijden met “net niet”. Handhaving in de 2e klas op het veld is dus niet gelukt en Elburg zal volgend seizoen in de derde klas een nieuwe start moeten maken.

Simon de Haan 8; Jordi Immeker 4; Kees Magre 3; Danique uit de Fles 3; Etienne uit de Fles 2; Noah de Jong 1; Hetty van den Berg 1.

Op zaterdag 26 mei staat de eerstvolgende competitiewedstijd gepland namelijk tegen DTG 1, aanvang 15.30 uur. Om 14.00 uur speelt Elburg 2 tegen DTG 2.

20180512S

20180512S1