Bericht van de TC/JC

Terwijl de meesten van jullie nog genieten van een welverdiende vakantie zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen inmiddels in volle gang.

De teamindeling is al even bekend, de meeste trainer/coach vacatures zijn ingevuld en de trainingstijden zijn definitief. Deze zijn terug te vinden op de website of inmiddels rondgestuurd in de div. Whatsapp groepen van de teams door de trainers zelf.

Het definitieve competitieprogramma zal rond 16 augustus gepubliceerd worden.

Een bijzonder seizoen staat voor de deur, namelijk de in gebruik name van ons nieuwe kunstgrasveld. Op dit moment worden daar nog volop werkzaamheden aan verricht, zoals jullie hebben kunnen lezen in de diverse updates van de kunstgrascommissie, maar reken maar dat het veld klaar is als we gaan starten met de trainingen!

Het was onze grote wens om op één zaterdag alle thuiswedstrijden te laten spelen en de andere zaterdag alle uitwedstrijden, dit was qua planning haalbaar, maar helaas heeft de bond dit niet kunnen realiseren en dat zal in de toekomst ook waarschijnlijk niet mogelijk zijn.

Omdat we nu beschikken over 3 (of eigenlijk 5) velden heeft het KNKV hier nieuwe benamingen voor bedacht. Deze zullen we binnenkort rondsturen en in de kantine ophangen. Deze namen (nummers) komen overeen met de velden in de bekende Sportlink app en zo weet elk team dus op welk veld er gespeeld moet worden. Hier kan niet vanaf geweken worden i.v.m. de planning!

Er zijn dit jaar ook weer een aantal wijzigingen doorgevoerd in de spelregels, twee daarvan zijn belangrijk:

1. 1. Voor alle ploegen in het wedstrijdkorfbal (in ons geval S1, S2, A1, B1 en C1) voor zowel veld- en zaalkorfbal zijn per ploeg, per wedstrijd, twee time-outs toegestaan.
  1. 2. De wedstrijdduur voor veld- en zaalkorfbal voor alle senioren en A-jeugd bedraagt 2 x 30 minuten met ten hoogste 10 minuten rust (dit was 2x 35 min).

Voorlopig genoeg informatie, de komende weken zal er ongetwijfeld meer volgen, hou daarom onze Facebook pagina en de website in de gaten. We zien jullie op de eerste trainingen of de startdag op 1 september!

Namens de TC/JC, Bas (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Gerjan (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)