Privacy reglement KVElburg

Beste leden, ouders/verzorgers van jeugdleden,

Vanaf eind mei 2018 is een nieuwe privacywet van toepassing in Nederland, de zogenaamde AVG. (Algemene Verordening Gegegevensbescherming).

Sportverenigingen en dus ook KV Elburg hebben hiermee te maken. Via dit bericht informeren wij u hoe wij hiermee omgaan en de privacy van u en uw kind(eren) bij KV Elburg te waarborgen.

De persoonsgegevens van onze leden inclusief een pasfoto zijn opgeslagen in een geautomatiseerd systeem (SportLink) waarin alleen een aantal bestuursleden en de ledenadministratie toegang hebben.

Verder worden er jaarlijks samenstellingen van teams gepubliceerd. Ook worden er soms foto’s gemaakt van teams, bijvoorbeeld bij kampioenschappen, of worden er foto’s genomen van / bij evenementen.

Die foto’s worden soms ook geplaatst op de website / facebook van KV Elburg en soms ook gepubliceerd in de plaatselijke pers.

Wij zijn wettelijk verplicht om aan de leden en ouders/verzorgers van de jeugdleden toestemming te vragen voor het gebruik van persoonsgegevens en eventuele publicatie van foto’s van leden / teamfoto’s als hij of zij jonger is dan 16 jaar.

Leden van 16 jaar en ouder mogen zelf toestemming geven of weigeren.

Het bestuur heeft er voor gekozen om via dit persoonlijk bericht iedereen te informeren. Ook wordt dit bericht geplaatst op de website van KV Elburg (www.kvelburg.nl) en op de facebookpagina.

Als u bezwaar heeft tegen het opnemen van persoonsgegevens of publicatie van (team)foto’s vragen wij u dit voor 6 oktober 2018 bekend te maken bij KV Elburg via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

Bestuur KV Elburg.