Verlies voor KV Elburg in Noord-Veluwse derby

KV Elburg 1 speelde zaterdagavond de beladen derby tegen Rood Wit 1 uit Wezep. Trokken de Elburgers tijdens de veldcompetitie nog aan het langste eind, nu waren de Wezepers het die er met de winst vandoor gingen. Met de uitslag 22-23 was het een nipte maar verdiende overwinning voor Rood Wit.

Een volle tribune in sporthal ’t Huiken met van beide verenigingen een “trommelbrigade” leverde een mooie sfeer op en de toeschouwers gingen er eens goed voor zitten. De wedstrijden tegen Rood Wit leverden de laatste jaren toch een speciale derby-sfeer op. Ook was er aandacht voor de actie “Help Roeland Stop PPMS”.
Elburg coach Jan Westland kon ook nu nog niet beschikken over een fitte selectie. Henrieke Mulder speelde voor de geblesseerde Noah de Jong.
De eerste tien minuten waren duidelijk voor Elburg. Elburg liet al snel een 3-0 voorsprong op het scorebord aantekenen maar daarna begon ook Rood Wit de korf te vinden. Na ruim een kwartier was de stand weer gelijk (5-5). Langzaam maar zeker begon Rood Wit het initiatief in de wedstrijd over te nemen. Via 7-7 stond bij rust de stand 10-13 op het scorebord. Elburg speelde in deze periode slordig en gaf verdedigend te veel ruimte aan met name de goed scorende dames van Rood Wit.
Na rust zagen de toeschouwers een zelfde spelbeeld. Rood Wit had steeds een voorsprong van enkele doelpunten en Elburg probeerde in het spoort te blijven. Op 13-18, met nog tien minuten op de klok, was de hoop in de Elburger harten echter bijna vervlogen. Toch richtte het team zich weer op en de slotfase werd nog spannend. Elburg knokte zich terug in de wedstrijd en kwam kort voor het eindsignaal op 22-23. De tijd was te kort voor nog een aanval. De scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd en zo ging de winst en de twee punten, toch wel verdiend, mee naar Wezep.
“We hebben er lang naar toe geleefd” aldus een van de speelsters van Rood Wit na afloop. “Winnen van Elburg geeft toch iets extra’s en dat kunnen we goed gebruiken”. Elburg 1 blijft door het verlies staan in de onderste regionen van de 2e klas C.

Simon de Haan 9; Jordy Immeker 4; Corné Prins 4; Danique uit de Fles 3; Jeffrey Prins 2.

Volgende week zaterdag 26 januari speelt Elburg 1 om 15.20 uur de uitwedstrijd tegen DTG. Elburg 2 speelt om 14.05 tegen DTG 2.