Elburg 1 KAMPIOEN

KV Elburg haalt het kampioenschap binnen

Elburg 1 speelde zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Sparta uit Zevenhuizen (Gr). Bij winst mocht het team van Jan Westland zich kampioen noemen. Die winst kwam er, Elburg won de wedstrijd met 15-18.

Het kampioenschap werd op bescheiden wijze gevierd want de afspraak was dat de huldiging zou plaatsvinden na de laatste thuiswedstrijd op zaterdag 15 juni. Toch werd er even een klein feestje gevierd na het laatste fluitsignaal. Natuurlijk kwam daar water aan te pas want de wedstrijd werd onder tropische temperaturen gespeeld.
De winst op Sparta kwam niet gemakkelijk tot stand. Sparta speelde een stevige pot waarbij de scheidsrechter veel toeliet. Elburg had veel mogelijkheden nodig om tot scoren te komen. Dat was de belangrijkste reden dat Sparta in het kielzog van Elburg kon blijven. “We hebben een vrij moeizame wedstrijd gespeeld zonder in gevaar te komen” aldus coach Jan Westland na afloop.
Beide teams waren met name in de eerste helft goed tegen elkaar opgewassen. Bij rust was de stand nog gelijk (9-9). Na rust sloeg Elburg een gaatje en speelde de wedstrijd vervolgens zonder problemen uit.
De twee punten betekenen dat Elburg niet meer achterhaald kan worden door de concurrentie. Elburg staat vier punten voor op de nummer 2 Rood Wit met nog 1 wedstrijd te spelen.
Vorig seizoen degradeerde Elburg uit de tweede klas. Een jaar na die degradatie pakt Elburg de titel en promoveert weer naar de 2e klas. De prima prestatie van het team en coach. Gedurende het seizoen moest Jan Westland door allerlei oorzaken nogal wat wijzigingen in zijn team aanbrengen. Uiteindelijk pakte dat goed uit want er werd in het hele veldseizoen maar één keer verloren.

Jordi Immeker 5; Simon de Haan 3; Danique uit de Fles 3; Noah de Jong 3; Lars Kamphuis 2; Benji Sjardijn 1; Etienne uit de Fles 1.

Volgende week zaterdag is een vrij speelweekend. Op zaterdag 15 juni wordt de veldcompetie afgesloten met de thuiswedstrijd tegen Achilles uit Almelo. Elburg 2 speelt dan tegen Achilles 2.