Kampioen KV Elburg neemt afscheid van enkele spelers

Elburg 1 heeft zaterdag het veldseizoen afgesloten met de thuiswedstrijd tegen Achilles uit Almelo. De winst was dik verdiend (23-13) maar de wedstrijd stond vooral in het teken van het afscheid van enkele spelers.

Afscheid van Elburg 1 namen Rosalie Siemerink, Hetty van den Berg en Simon de Haan. Rosalie blijft betrokken bij de selectie maar voor Hetty en Simon was het een definitief afscheid. Beide zijn dragende spelers van Elburg 1 en hiermee raakte trainer Jan Westland in één klap 32 jaar wedstrijdervaring kwijt.

Na afloop van de wedstrijd typeerde Jan Westland de beide spelers. Hetty, de vechter met een uitstekende mentaliteit die andere op sleeptouw kan nemen. Vooral in de korfzone was zij vaak heer en meester. Simon kan met recht de topschutter van KV Elburg worden genoemd. In de wedstrijd tegen Achilles bracht hij zijn totaalscore voor dit seizoen op 202. In totaal scoorde hij bijna 1550 keer in het standaardteam.
Simon stopt op het hoogtepunt, aldus Jan Westland, maar ook fijn dat hij altijd spelers om zich heen had die hem in staat stelden om te scoren. Hij noemde Simon een voorbeeld voor velen, niet alleen als speler maar ook als mens. Hetty en Simon blijven ook allebei betrokken bij KV Elburg.

Elburg maakte in de tweede helft tegen Achilles het verschil. Toen liep het team ruim uit en won gemakkelijk met 23-13. Met 26 punten uit 14 wedstrijden is Elburg 1 de terechte kampioen. Volgend seizoen mag het team het weer in de 2e klas uitkomen.
Na de huldiging door voorzitter Sjaak van Riesen bleef het nog lang gezellig op het korfbalveld op het Burg. Bode sportpark.

Simon de Haan 8; Danique uit de Fles 5; Naomi Westland 3; Noah de Jong 2; Benji Sjardijn 2; Jordi Immeker 1; Lars Kamphuis 1; Henrieke Mulder 1.

Volgende week zaterdag is de afsluiting van het korfbalseizoen met een familiedag.