Opstarten trainingen

Mededelingen over het opstarten van de trainingen,

Het bestuur heeft zich de afgelopen dagen gebogen over de mogelijkheden om de trainingen, in wat voor vorm dan ook, op te starten.

Dat lijkt gemakkelijker dan het is. De korfbalbond (KNKV) heeft hiervoor regels opgesteld die meer dan drie A-4tjes beslaan.

Er moet aan veel voorwaarden worden voldaan en we merken ook dat niet iedereen staat te springen om weer te beginnen c.q. de trainingen te gaan verzorgen.

Die voorwaarden van de korfbalbond gelden voor de inrichting van het sportveld en het materiaal, regels voor het bestuur, voor de leden, voor de trainers en voor de ouders.

We hebben in het bestuur afgesproken dat we alles goed willen voorbereiden voordat we er aan beginnen.

Eerst gaan we de regels die de korfbalbond heeft voorgeschreven aanpassen aan de situatie van KV Elburg.

Ook moeten er bestuursleden/seniorenleden of ouders aanwezig zijn om toezicht te houden.

We gaan de groep in de leeftijd tot en met 12 jaar en de groep van 13 tot en met 18 jaar strikt van elkaar scheiden.

Anders is er helemaal geen zicht meer op te houden.

Ook gaan we voorlopig geen activiteiten organiseren voor niet-leden.

In de week vanaf 11 mei hopen we te starten, dus komende week nog niet.

Vraag van het bestuur richting seniorenleden en ouders: wie wil/kan helpen om op bepaalde avonden toezicht te houden bij het sportveld?

Het gaat er dan om dat er toezicht is dat de regels worden nageleefd, aanwijzingen worden gegeven enz.

Het bestuur.