Update van het KNKV over het corona-virus en de maatregelen

Per 1 juli mogen de sportaccommodaties (binnen en buiten) en -kantines weer open. Ook hoeven korfballers van 19 jaar en ouder per 1 juli tijdens het korfballen geen afstand meer van elkaar te houden en zijn wedstrijden weer mogelijk. Dit werd woensdagavond duidelijk tijdens de persconferentie.

Korfballers van 19 jaar en ouder dienen voor en na de training of wedstrijd 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Dit ook in de kleedkamers en kantines, die - net als toilet- en douchevoorzieningen - per 1 juli weer open mogen. Verder is geforceerd stemgebruik - zoals schreeuwen en spreekkoren - langs het veld niet toegestaan.

Wedstrijden, toernooien en evenementen zijn per 1 juli weer toegestaan. Hierbij mogen toeschouwers aanwezig zijn en zij dienen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Voorlopig mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers zijn, binnen 100. Verder dienen uiteraard de regels van het RIVM in acht te worden genomen.

Protocol verantwoord sporten
Het KNKV heeft momenteel contact met NOC*NSF, dat met een update van het algemene sportprotocol komt. Aan de hand van dit protocol, communiceert het KNKV zo spoedig mogelijk een update van het korfbal specifieke protocol. Hierbij zal ook worden ingegaan op de richtlijnen voor de sportaccommodaties en -kantines.

‘Veerkracht getoond’
Gert-Jan Kraaijeveld van het KNKV: “Deze versoepeling is geweldig nieuws voor onze verenigingen. Het is fantastisch om te zien hoe de protocollen nageleefd zijn, maar vooral: hoeveel veerkracht onze verenigingen hebben getoond en hoeveel activiteiten ze momenteel organiseren.