Nieuwe maatregelen in verband met corona (per 28 september 2020)

In het kort de spelregels voor het sporten:

• Blijf bij klachten thuis, ontsmet en was vaak je handen;
  • Waar mogelijk houdt iedereen anderhalve meter afstand.
    Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening houden sporters wél 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Vanaf 29 september 18:00 uur gaan sportkantines tijdelijk dicht.
  • Sinds 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Maar vanaf 29 september 18:00 uur mag daar geen publiek meer bij zijn. Het verbod op toeschouwers geldt voor alle sportwedstrijden.
    Ouders / verzorgers mogen vanaf 29 september ook niet meer komen kijken bij de wedstrijden en trainingen van hun kind.
  • Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten.
  • Gebruik kleedkamers: maximaal 4 personen in de kleedkamer en maximaal twee personen onder de douche. Ook hier geldt de onderlinge afstand van 1,5 meter. Advies: kom in sportkleding naar het veld en douche thuis.
  • Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs (ouders) onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.
  • Draag in de auto bij uitwedstrijden een mondkapje!
  • Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.
  • Volg de instructies op van de toezichthouder, te herkennen in een rood / oranje hesje

Heeft u moeite om de contributie te betalen omdat u vanwege de corona crisis inkomensverlies hebt? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar die om financiële redenen niet kunnen sporten. Ga voor meer informatie naar de ouderpagina van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.