Nieuwe corona maatregelen per 14 oktober 2020

Voor alle jeugdteams en de A-teams geldt:

• Qua trainingen zijn er geen beperkingen;
  • Onderlinge wedstrijden binnen de vereniging zijn toegestaan;
  • Gezondheidscheck voorafgaand aan de training;
  • Kleedkamers en kantines zijn vanaf heden gesloten.

Voor teams in de senioren / recreanten geldt:

• Per 200 m2 mag er door 4 spelers getraind worden op veld en zaal. (2 viertallen per korfbalvak van 20 * 20 m = 400 m2 voor 8 spelers);
  • In totaal mogen dus 16 spelers/sters tegelijk sporten op een korfbalveld van 40 x 20 meter;
  • Er mogen maximaal 30 personen tegelijkertijd aan het trainen zijn;
  • Elke sporter en trainer houdt – ook tijdens de training – anderhalve meter afstand ten opzichte van elke medesporter;
  • De viertallen mogen gedurende de trainingen niet wisselen;
  • Onderlinge wedstrijdjes zijn niet toegestaan;
  • Op één korfbalveld zijn maximaal vier trainers aanwezig;
  • Gezondheidscheck voorafgaand aan de training;
  • Kleedkamers en kantines zijn vanaf heden gesloten.

Algemene maatregelen: (voor de accommodatie van KV Elburg (maar ook voor de sporthallen):

• Sportkantines en kleedkamers zijn gesloten;
  • Toiletten blijven wel open;
  • Geen toeschouwers bij wedstrijden en trainingen;
  • Gezondheidscheck voorafgaande aan de training;
  • Handen ontsmetten;
  • Toezichthouders houden toezicht; volg hun aanwijzingen op;
  • Een mondkapje in de openbare ruimtes voor iedereen vanaf 13 jaar wordt sterk aangeraden;

Wat moeten we doen als iemand positief getest is op het coronavirus?
Als iemand van de vereniging positief wordt getest op het coronavirus dan gelden de op dat moment geldende richtlijnen vanuit de overheid.Dit betekent dat deze persoon thuisblijft en de richtlijnen volgt die de GGD hem/haar oplegt. De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek.
Wanneer de GGD het advies geeft aan de overige spelers om in quarantaine te gaan is het dringende advies dit ook op te volgen.
Gedurende de opgelegde quarantaineperiode neem je vanzelfsprekend ook niet deel aan trainingen (en wedstrijden).

Hoe om te gaan met klachten?
Hier is het reguliere overheidsbeleid van toepassing, bij klachten blijf je thuis etcetera. Kinderen jonger dan 13 jaar, bij verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn) thuis blijven.
Kortom dan niet trainen en geen wedstrijd spelen.

Mag een positief geteste speler deelnemen aan trainingen en/of wedstrijden?
Nee, een positief geteste speler neemt geen deel aan trainingen, wedstrijden en/of andere verenigingsactiviteiten en volgt de richtlijnen die vanuit de GGD worden opgelegd.

Wat als iemand negatief getest wordt?
Is de uitslag van de test die iemand gedaan heeft negatief? Dan vervalt in lijn met beleid van de rijksoverheid de thuis quarantaine.
Krijgt iemand opnieuw klachten die lijken op corona of worden de klachten erger? Blijf dan thuis en laat je opnieuw testen.

Is een mondkapje verplicht op de sportaccommodatie?
Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt vanuit de overheid een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in voor publiek toegankelijke binnenruimtes.
Bij de normale sportbeoefening hoeft het mondkapje niet gedragen te worden