Bericht van de gemeente Elburg

De gemeente krijgt meer en meer berichten dat leden de contributie niet kunnen betalen.

Mocht u als vereniging hier ook mee te maken krijgen dan is het misschien een tip om diegene te wijzen op het kind- en/of volwassenpakket van de gemeente Elburg.

Hieronder wat informatie en de link naar onze website:

Mensen met een laag inkomen (en weinig vermogen) kunnen het volwassenenpakket en/of het kindpakket aanvragen.
Dat is bedoeld om mee te kunnen doen in de maatschappij. Daar valt ook contributie voor een sportvereniging/club en kosten voor sportkleding (gemaximeerd op NIBUD bedragen) onder.

Het volwassenenpakket is maximaal € 350 per jaar.

Het kindpakket is:
maximaal € 500 per jaar voor ouders met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm
maximaal € 250 per jaar voor ouders met een inkomen tussen de 120% en 130% van de bijstandsnorm.

Nadat de aanvraag is toegekend, kunnen mensen de gemaakte kosten declareren en krijgen ze deze teruggestort van de gemeente.

Meer informatie is te vinden op: https://www.elburg.nl/Inwoners/Werk_en_inkomen/Extra_s_bij_laag_inkomen/Volwassenen_en_Kindpakket