Opening beachkorfbalveld bij KV Elburg

Fantastisch, een aanwinst voor korfballend Elburg! Tijdens de opening van het beachkorfbalveld bij KV Elburg gaven de vele aanwezigen veel complimenten aan de jongeren van de vereniging die in vier weken tijd een beachkorfbalveld realiseerden en ter ere van de opening ook nog een eerste toernooi organiseerden. Deze complimenten werden ook uitgesproken door wethouder Willem Krooneman die samen met Laura Snijder van stichting Wiel de opening verrichtte.

Toen bekend werd dat verenigingen een (jongeren)project konden indienen bij de gemeente Elburg / stichting Wiel waren een paar jonge korfballers er als de kippen bij om een project in te dienen: de realisering van een beachkorfbalveld. Beachkorfbal wordt al sinds jaren gespeeld maar er zijn slechts enkele verenigingen die zelf een beachkorfbalveld hebben.
Zoé Smit, Corné Prins en Naomi Eikenaar waren de trekkers van dit project maar veel leden in de leeftijd vanaf 14 jaar hebben wekenlang meegeholpen aan de realisatie van het beachkorfbalveld. Ook kregen ze hulp en steun van enkele ouders en sponsoren.
Zaterdag 26 juni was alles klaar en werd het beachkorfbalveld om 13.00 uur geopend door een lint door te knippen. Daarna werd tussen 13.15 en 16.30 uur een toernooi gehouden waar een groot aantal teams aan mee deden. De teams hadden ‘landen namen’ gekregen. Uiteindelijk trok het team van “Spanje” aan het langste eind en mocht zich kampioen noemen. Aan Zoé Smit de eer om de prijs uit te reiken.

Na afloop was er voor iedereen nog een hapje en een drankje. Met het mooie weer en de feestelijke aankleding van het terrein was het een echt “beachkorfbaltoernooi”. Dank aan alle harde werkers die met elkaar dit project tot een goed einde hebben gebracht. De accommodatie van KV Elburg is uitgebreid met een prachtig beachkorfbalveld waar de vereniging nog lang plezier van zal hebben.

het nieuwe korfbalveld

opening door wethouder Willem Krooneman en Laura Snijder van stichting Wiel