Nieuws over de corona-maatregelen

Beste leden, vanavond heeft het bestuur een vergadering bijgewoond bij de gemeente over de nieuwe corona-maatregelen die afgelopen dinsdag door de regering bekend zijn gemaakt.

Conclusie is dat binnensportverenigingen controle moeten doen op de QR-code (of testen voor toegang) van de leden van 18 jaar en ouder en voor publiek.

Dat geldt voor trainingen en wedstrijden. De buitensportverenigingen zijn vrijgesteld.

Een en ander heeft grote consequenties voor verenigingen. Er zullen veel vrijwilligers nodig zijn voor de controle, vooral op de wedstrijddagen op zaterdag.

De gemeente zoekt naar oplossingen om de verenigingen te ondersteunen / te ontlasten. Daar komt binnenkort meer informatie over.

Voor nu geldt de aankondiging dat de controles vanaf zaterdag 6 november ingaan. KV Elburg heeft een vrije zaterdag op 6 november.

Voor onze vereniging zullen de controles volgende week bij de trainingen ingaan.

Zie voor meer informatie www.knkv.nl. Daarop is vanavond nieuwe informatie geplaatst.

Het bestuur.