Bericht over corona maatregelen in sporthallen

Zoals bekend was het bestuur vorige week aanwezig bij een overleg met de gemeente Elburg over nieuwe corona maatregelen.

Wij wachten nog op verdere informatie van de gemeente maar een aantal zaken zijn al duidelijk.

Hierover hebben we ook al informatie ontvangen van mfc 't Huiken en mfc Aperloo.

Voor 't Huiken / Aperloo (en natuurlijk ook voor het LF en Het Oostenlicht) geldt het volgende:

Algemene regel:
1. Tijdens het verplaatsen/rondlopen in het gebouw, is een mondkapje verplicht behalve wanneer u gaat zitten.

Voor wie geldt het corona toegangsbewijs:
1. Iedereen vanaf 18 jaar die komt sporten of gebruik wil maken van de horeca, dient een geldig corona toegangsbewijs en een geldig legitimatiebewijs te laten zien
2. Zodra de controle op het corona toegangsbewijs is geweest vervalt de 1,5 meter afstand regel

Uitzonderingen op controle corona toegangsbewijs:
1. Gebruikers en bezoekers die komen voor een overleg of vergadering in één van de zalen zijn uitgezonderd van controle op het corona toegangsbewijs.

Voor die mensen blijft de 1,5 meter afstand wel van kracht, zowel buiten als binnen een zaalruimte.

Zodra er gebruik gemaakt wordt van de horeca, wordt er wél gecontroleerd op een corona toegangsbewijs.

Wie doet de controles:
De gemeente Elburg heeft aangeboden om op de vrijdagavonden en op de zaterdagen iemand beschikbaar te stellen voor de controle op het corona toegangsbewijs.

Verder zijn we nog in gesprek om, voor de mensen die zijn gecontroleerd op het corona toegangsbewijs, te voorzien van polsbandje (waarschijnlijk alleen op de zaterdagen).

Verenigingen moeten zelf op de doordeweekse avonden de controle op het corona toegangsbewijs uitvoeren voor iedereen vanaf 18 jaar.

Dit geldt dus voor alle sporten vanaf het moment dat er getraind wordt.\
Tot zover de informatie van de beheerders van de sporthallen.

In de praktijk betekent het dus voor leden van KV Elburg, voor zover nu bekend:
- Iedereen vanaf 18 jaar dient een geldig corona toegangsbewijs te hebben, plus legitimatie (de QR coronapas of een negatieve "Testen voor toegang", niet ouder dan 24 uur)
- Iemand van de vereniging doet de controle voor de trainingen van de senioren (en de A-teams voor spelers ouder dan 18 jaar) en de recreanten;
- Trainers die een jeugdteam trainen tot 18 jaar hoeven op het moment dat ze training geven niet te beschikken over een geldig corona toegangsbewijs.

Als er nog nieuwe of aanvullende informatie komt delen we dat natuurlijk.

Namens het bestuur,

Geert