Update bericht over corona maatregelen in sporthallen

Aanvullende maatregelen over corona maatregelen in sporthallen n.a.v. de persconferentie van 12 november:

Publiek (ouders) mag / mogen niet meer in de sporthal of op de tribune.

Dat betekent dat de jeugdtrainers de (jonge) kinderen ophalen bij de ingang van de sporthallen.

Verder blijven alle overige regels van kracht.

Voor alle sporthallen / sportzalen:

Algemene regel:
1. Iedereen vanaf 18 jaar die komt sporten of gebruik wil maken van de horeca, dient een geldig corona toegangsbewijs en een geldig legitimatiebewijs te laten zien
2. Zodra de controle op het corona toegangsbewijs is geweest vervalt de 1,5 meter afstand regel
3. Tijdens het verplaatsen/rondlopen in het gebouw, bijvoorbeeld in het horecagedeelte, is een mondkapje verplicht behalve wanneer u gaat zitten.

Wie doet de controles:
De gemeente Elburg heeft aangeboden om op de vrijdagavonden en op de zaterdagen iemand beschikbaar te stellen voor de controle op het corona toegangsbewijs.

Verenigingen moeten zelf op de doordeweekse avonden de controle op het corona toegangsbewijs uitvoeren voor iedereen vanaf 18 jaar.

In de praktijk betekent het dus voor leden van KV Elburg, voor zover nu bekend;
- Iedereen vanaf 18 jaar dient een geldig corona toegangsbewijs te hebben, plus legitimatie (de QR coronapas of een negatieve "Testen voor toegang", niet ouder dan 24 uur)
- Iemand van de vereniging doet de controle voor de trainingen van de senioren (en de A-teams voor spelers ouder dan 18 jaar) en de recreanten;
- Trainers die een jeugdteam trainen tot 18 jaar hoeven op het moment dat ze training geven niet te beschikken over een geldig corona toegangsbewijs.
- De jonge kinderen worden door de trainers opgevangen bij de buitendeur van de sporthal/sportzaal.

Het bestuur.