KVE Darts pagina

Geslaagde avond KVE Jumbo Darts

Afgelopen vrijdag werd het grootste darttoernooi ooit in de geschiedenis van KVE Jumbo Darts gehouden. Er hadden zich maar liefst 24 mannen en 4 vrouwen ingeschreven. Mede hierdoor was 'Ally Pally' vol afgeladen en zorgden de darters en de toeschouwers voor een fantastische sfeer. Onder het genot van een hapje en een drankje werden veel wedstrijden gespeeld en al snel na het startsein zat de sfeer er goed in en vlogen de pijlen die triples in.

De darters konden weer strijden om verschillende prijzen, de allround ranking en de beker voor de grote kampioen. Zo viel de hoogste score voor Adrie Visser en Gert de Groot met een score van 140. Rutger Bruinink was degene die met 98 de hoogste finish van het toernooi gooide.

In de strijd om de derde of vierde plek was het Sjaak van Riesen die met 4-2 te sterk voor Gerald van Tongeren was. Beide mannen stonden het toernooi sterk te gooien en kwamen ook dit toernooi weer goed uit de verf.

Net als voorgaande toernooien was er weer een andere darter die de felbegeerde titel in ontvangst mocht nemen van dit legendarische toernooi. In de spannende finale wist Gerjan Berghorst debutant Gert de Groot te verslaan met 5-3. Vorige toernooien kwam Gerjan Berghorst ook al ver in het toernooi maar wist de titel steeds net niet te pakken maar vrijdagavond heeft hij laten zien dat hij niet voor niks titelkandidaat is, hij heeft zich meer dan goed bewezen.

Ditmaal waren er vier vrouwelijke deelneemsters die op hun eigen baan streden om de eerste vrouwelijke titel. De dames hebben genoten van het toernooi en dat was terug te zien in de wedstrijden, mede hierdoor wordt er bij het volgende toernooi ook weer ruimte gemaakt voor een vrouwenpoule. In de finale stonden Dorieke Stellingwerf en Sjanien ten Voorde. Dorieke was het die zichzelf de eerste vrouwelijke winnaar van het KVE Jumbo Dart toernooi mag noemen. Zij mocht met een uitslag van 3-1 de cadeaubon van Tuincentrum de Nieuwstad en de grote beker in ontvangst nemen.

Al met al hebben we weer kunnen genieten van een leuk toernooi waarin gezelligheid voorop staat. De wedstrijden werden gespeeld onder luide omstandigheden, supporters zongen en sprongen heel 'Ally Pally' rond, met als resultaat mooie wedstrijden, een gezellige avond en een leuke herinnering.

Wij als organisatie danken onze sponsoren Jumbo Elburg en Tuincentrum de Nieuwstad voor een aantal prijzen, Dartvereniging  de Bres (voor het beschikbaar stellen van het bord), Hilco, Albert en Fleur achter de bar EN natuurlijk onze weergaloze darters en aanwezige supporters bedankt voor de gezellige avond.

Tot de volgende keer!

darts201601